سفرنامه ژاپن

سفرنامه ژاپن دکتر باغانی

سفری به ژاپن پایتخت تکنولوژی و مدرنیته توسط دکتر علی باغانی، وکیل پایه یک دادگستری
اسم ژاپن همیشه باعث به یاد آوردن کشوری پیشرفته و مدرن میشد. کشوری که مونوریل ها همیشه در رفت آمد هستند و یک رنگ تیره بر شهرهایش حاکم است. رنگی که همیشه در فیلم ها و سریال هایی که شهر های مدرن را به تصویر میکشیدند شاهد بودیم. شهری که مردم به هم توجهی آنچنانی نمیکردند و قطار ها و اتوبوس های شهری پر بود از آدم های تقریبا شبیه به هم به خاطر حالت چشم هایشان!

اما در واقع ژاپن با این تصاویر ذهنی بسیار متفاوت بود...

این مقاله مربوط به سفرنامه دکتر علی باغانی از سفر به توکیو ژاپن میباشد.

 

 

سفری به ژاپن پایتخت تکنولوژی و مدرنیته توسط دکتر علی باغانی، وکیل پایه یک دادگستری


اسم ژاپن همیشه باعث به یاد آوردن کشوری پیشرفته و مدرن میشد. کشوری که مونوریل ها همیشه در رفت آمد هستند و یک رنگ تیره بر شهرهایش حاکم است. رنگی که همیشه در فیلم ها و سریال هایی که شهر های مدرن را به تصویر میکشیدند شاهد بودیم. شهری که مردم به هم توجهی آنچنانی نمیکردند و قطار ها و اتوبوس های شهری پر بود از آدم های تقریبا شبیه به هم به خاطر حالت چشم هایشان!
اما در واقع ژاپن با این تصاویر ذهنی بسیار متفاوت بود.

ژاپن پر بود از آسمان خراش ها و برج های بلند و در عین حال پارک ها با دریاچه هایی زیبا که در انیمه های ژاپنی در کودکی شاهدشان بودیم. به خصوص در فصل بهار که شکوفه های درختان ذهن را نسبت به واقعی یا نقاشی بودنشان به شک می انداخت. در این سفر نامه قصد به تصویر کشیدن تمام مناطق مدرن و سنتی این کشور را دارم. امیدوارم به همان اندازه که من از دیدن این زیبایی ها لذت بردم در زمان سفر شما هم با خواندن این سفر نامه لذت ببرید.توکیو کلان شهری شگفت انگیز اولین و تنها مقصد من در ژاپن بود. توکیو پر بود از آسمان خراش ها و برج های بلند که در برابر زلزله مقاوم بودند.
برای رفتن به این سفر ژاپن بسیار هیجان زده و مضطرب بودم. این سفر با هدف شرکت در کنفرانس "آشنایی با حقوقی مهاجران" در سال 2013 در توکیو انجام شد. پس از دریافت دعوت نامه از سازمان مربوطه، مراحل اخذ ویزای ژاپن را شروع کردم. بعد از 15 روز موفق به کسب ویزای ژاپن شدم و 3 روز بعد از دریافت ویزا راهی توکیو شدم. ویزای ژاپن معمولا 3 ماه اعتبار دارد اما حداکر زمان ماندن در ژاپن 30 روز می باشد اما سفر من 10 روزه بود و به دلیل دانشجو بودنم نمیتوانستم بیشتر اقامت داشته باشم.
پس از خروج از فرودگاه، با استفاده از تاکسی های فرودگاهی، به محل اقامت خود رسیدم.

 

هزینه تاکسی نسبت به دیگر وسایل نقلیه ای که پیش تر راجع بهشان میدانستم بیشتر بود ولی با توجه به فاصله هتل از فرودگاه، راحت ترین وسیله نقلیه تاکسی تلقی میشد.
 همیشه حمل و نقل عمومی در همه کشور ها هزینه بسیار پایین تری نسبت به تاکسی دارند. پس از گذراندن شب و صرف صبحانه روز بعد، به دعوت یکی از دوستان ساکن توکیو، تصمیم بر آن گرفتم که به بازدید از برج توکیو بپردازم.

 

برج توکیو (Tokyo Tower)

هنگام سفر به ژاپن، در اولین نگاهی که به برج توکیو میاندازیم، متوجه الهامگرفتن معمار آن از برج ایفل فرانسه خواهیم شد. این مکان به عنوان دومین برج بلند توکیو محسوب میشود. اولین برج بلند به اسم اسکای تری بود که بلند ترین سازه توکیو و برج مخابراتی این شهر نیز محسوب میشد. در ابتدا احساس ناراحتی و در عین حال هیجان انگیزی سفرنامه ژاپن دکتر باغانیداشتم, ناراحتی برای اینکه اوایل سفر فکر میکردم که تنها مناطق دیدنی توکیو آسمان خراش ها و برج های بلند بودند در صورتی که کاملا اشتباه میکردم و هیجان زده برای اینکه قرار بود شاهد تکنولوژی هایی باشم که تنها شاید در اخبار راجب برنامه های آینده که قرار است اتفاق بیوفتند شنیده بودم. بازدید از این برج مرا به یاد سفرم به کره جنوبی و بازدید از برج سئول میانداخت.

 

توکیو تنها یک شهر مدرن نبود بلکه شهری با تمام سلایق بود.

 

بعضی افراد از مدرینه لذت میبرند و باور دارند که با تکنولوژی زندگی راحت تر میشود در حالی که بعضی دیگر باور دارند که تکنولوژی باعث صدمه به کره زمین و در نهایت از بین رفتن نسل بشر میشود اما توکیو ترکیبی از این دو طرز فکر بود. بعد از برج توکیو به چهارراه شیبویا رفتیم تا نهار را در رستوران های اطراف شیبویا بخوریم.

 

چهارراه شیبویا  (Shibuya Crossing)

عجیب ترین مکان توکیو چهارراه شیبویا بود که میتوان گفت شلوغ ترین مکان روی کره زمین بود این چهار راه پر از کافه ها و رستوران های شگفت انگیز با غذا های عجیب و گاها خوشمزه بود (کلا زیاد طرفدار غذا های شرقی نیستم) باید اضافه کنم که در این چهار راه شما شاهد مردمی با فرهنگی غنی و متفاوت خواهید بود. در گوشه ای خانواده ای را با لباس های سنتی و در گوشه ای دیگر، افرادی جوان با استایل های کاملا مد روز و در حال استفاده از جدید ترین تکنولوژی ها!
در ادامه این چهار راه خیابان گینزا قرار دارد که داشتن یک زندگی لوکس با هزینه های بالا و لباس های شیک را به تصویر میکشد در این خیابان فروشگاه های لوکس و گران قیمت قرار دارند. اگر دنبال بهترین لباس های و وسایل هستید این خیابان مقصد شماست همچنین رستوران ها و معماری خاص بعضی فروشگاه ها و کافی شاپ ها باعث جذب گردشگران زیادی شده است.

 

مجسمه هاچیکو (Hachiko Statue)

مجسمه هاچیکو در مقابل یکی از ایستگاه های مترو چهار راه شیبویا قرار داشت. این مجسمه بسیار ظریف و با جزئیات طراحی شده بود. پس از صحبت با عده ای از گردشگران، توضیحاتی راجع به این مجسمه دریافت کردم. هاچیکو اسم سگی از نژاد آکیتا بود که یک پروفسور ژاپنی به اسم هایدازبرو صاحب این سگ زیبا بود (اگر بسیار مشتاق هستید که این داستان را با جزئیات بیشتری بدانید دیدن فیلمی به اسم Hachi را پیشنهاد میکنم) هایدازبرو و هاچیکو رابطه بسیار صمیمی و دوستانه ای با یکدیگر داشتند به طوری که هرروزی که پروفسور به سر کار میرفت هاچیکو او را تا ایستگاه مترو همراهی میکرد و تا بعد از ظهر منتظر او رو به روی در خروجی آن ایستگاه منتظر پروفسور میماند تا باهم به خانه باز گردند اما یک روز پروفسور به سرکار رفت و دیگر بازنگشت, پروفسور از بیماری ای رنج میبرد که باعث خونریزی مغزی و در نهایت مرگ او شد اما هاچیکو به مدت 9 سال پس از مرگ پروفسور هنوز در آن ایستگاه شیبویا منتظر او میماند و در سال 1935 درگذشت. مجسمه ای برنزی به منظور یاد بود هاچیکو در این مکان ساخته شده است.

 

پس از بازدید این مناطق، به هتل بازگشتم و باقی برنامه سفر را به روزهای بعدی موکول کردم. باقی روز جهت آماده سازی سخنرانی برای کنفرانس گذشت.

 سفرنامه ژاپن دکتر باغانی

معبد سنسوجی (Senso-ji temple)

حدود ساعت های 10 صبح به همراه دوست ساکن ژاپن ام به دیدن با شکوه ترین معبد توکیو معبد سنسوجی رفتیم این معبد برای پرستش الهه بخشش بنا شده بود و حدود 600 سال بعد از میلاد مسیح ساخته شده بود. رنگ نارنجی و قرمز این معبد حس گرمای ظهر بهار را برای هرکسی سخت تر میکرد. این معبد در توکیو باعث شده بود که در گذشته این شهر به یک شهر مذهبی تبدیل شود که مردم در این معبد الهه بخش را عبادت میکردند اما امروزه این معبد بخشی از فرهنگ و تاریخ غنی ژاپن محسوب میشود. همچنان در این معبد در ماه های مختلف سال فستیوال های مذهبی برگزار می شود و از بازارچه کوچک اما شلوغ آن میشود لوازم تزیینی جالبی تهیه کرد.
با بازدید از معبد سنسوجی، علاقه زیادی به مشاهده دیگر مکان های فرهنگی توکیو پیدا کردم. لذا به سمت معبد میجی راه افتادم.

 

معبد میجی (Meiji shrine)

معبد میجی یکی از مقدس ترین معابد مذهب شینتو است. اولین ویژگی چشم گیر آن، هارمونی بی نظیر دکوراسیون داخلی و فاضا پردازی خارجی آن است. در بدو ورود، ابهت و زیبایی این مکان قطعا شمارا محسور خواهد کرد. با گذر از دروازه مقدس ( ورود من از ایستگاه هاراکوجی انجام گرفت. لذا از نزدیک ترین ورودی وارد معبد میجی شدم.) به باغ جینگو نایِن رسیدم. زیبایی این باغ شگفت انگیز بود. پس از مدت کوتاهی گشت در آن به تالار اصلی معبد رسیدم. طراحی داخلی آن به معنای واقعی فوق العاده بود. با بررسی تالار اصلی ، به بنای کناری آن که به محل موسیقی مذهب شینتو معروف بود رسیدم. کاگورادن (Kaguraden) نیز فضای بسیاری جالبی داشت. آن دسته از افرادی که به توکیو سفر میکنند، حتما باید از معبد میجی بازدیدی –حتی کوتاه- داشته باشند.
نظر به اینکه ساعت تقریبا 7 شب بود و باید برای کنفرانس روز بعد آماده میشدم، زودتر به هتل بازگشتم.

روز چهارم تا هفتم سفر کاملا برای قرارهای کاری گذشت و تنها 2 روز برای پایان این سفر شگفت انگیز زمان باقی مانده بود.
روز هشتم و نهم را جهت مشاهده طبیعت بکر توکیو گذراندم. از جمله مکان های پیشنهادی پارک یویوگی، شبه جزیره اودایبا، پارک شینجوکو، منطقه روپونگی و کوه تاکائو میباشند.

 سفرنامه ژاپن دکتر باغانی

پارک یویوگی (Yoyogi Park)

پارک یویوگی به عنوان پنجمین پارک بزرگ توکیو قلمداد میگردد. باه علت نزدیکی به چهار راه شیبویا، دسترسی بسیار آسانی دارد و از طرفی دیگر، منظره و مهندسی سازه های این پارک به شدت چشم نواز هستند. وجود دریاچه ای که از جای جای این پارک قابل مشاهده است، زیبایی آن را دو چندان کرده است و پیشنهاد بسیار خوبی برای افرادی میباشد که علاقه زیادی به وقت گذرانی در طبیعت دارند.

 

شبه جزیره اودایبا (Odaiba Artificial island)

شبه جزیره اودایبا از دیگر مناطع دیدنی توکیو است. در نزدیکی پل رنگین کمان، شبه جزیره ای وجود دارد که تقریبا تمام گردشگران ژاپن مدت کوتاهی را در آن میگذارنند. تفریحات موجود در این منطقه توریستی بسیار زیادند و مواردی از جمله مجسمه آزادی اودایبا که نسخه کوچک تری از مجسمه آزادی آمریکا است، دلیلی دیگر برای بازدید این منطقه تلقی میشود!

 

باغ ملی شینجوکو گیوئن (Shinjuku Gyoen National Garden)

چندین هزار درخت گیلاس، پیاده رو های زیبا و گلخانه های متعدد، تنها چند نمونه از موارد قابل مشاهده در باغ ملی شینجوکو گیوئن توکیو هستند. اگر میخواهید از آسمان خراش های شهر و سرو صدای آن دور بشوید، بهترین مکان برای بازدید این باغ ملی میباشد. به خاطر دارم که با توضیحاتی که در آن زمان متوجه شدم، این باغ در ابتدا متعلق به خانواده ای بود که پس از گذر زمان در دسرس عموم قرار گرفته است. لذا میتوان آن را به عنوان یک اثر تاریخی و فرهنگی نیز نگریست.

 

خلاصه که

سفر من به ژاپن قرار بود تنها یک سفر 10 روزه کاری باشد اما ژاپن چنان مجذوب کننده و شگفت انگیز بود که موقع برگشت بسیار ناراحت بودم که چرا فرصت بیشتری برای گشتن بیشتر شهر های آن پیدا نکردم. توکیو مکان های جذاب دیدنی بسیاری دارد, پارک های ملی فراوان این شهر با دریاچه های زیبا به همراه آسمان خراش ها و برج های بلند این شهر را نسبت به دیگر موارد مشابه متمایز میکند. اگر از افرادی هستید که قصد گشت و گذار در آسیا را دارید، به هیچ وجه بازدید از ژاپن را از دست ندهید!

 سفرنامه ژاپن دکتر باغانی

 

جهت بازدید از تمام عکس های دکتر علی باغانی در ژاپن روی این متن کلیک کنید.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید